VIJESTI

Udruženje Poslodavaca Brčko Distrikta

Indeks članka

JOŠ 10 DANA ZA PRIJAVE PREDUZEĆA IZ BRČKO DISTRIKTA BIH ZA GRANT SREDSTVA ZA UVOĐENJE INOVACIJA
Brčko, 05.04.2021. godine

Agencija za razvoj preduzeća Eda je u saradnji sa Odjeljenjem za privredni razvoj, sport i kulturu Brčko distrikta BiH, u okviru projekta SBA u BiH, raspisala javni poziv za dostavljanje prijava za uvođenje inovacija u MSP sa područja Brčko distrikta BiH.

Krajnji rok za dostavljane prijava je 15.4.2021. godine do 15.00 sati, tako da je preduzećima sa područja Brčko distrikta BiH ostalo još 10 dana da iskoriste ovu priliku i dostave prijave.

Cilj javnog poziva je unapređenje konkurentnosti MSP sa područja Grada Banja Luka i Brčko distrikta BiH kroz proces uvođenja inovacija koji obezbjeđuje unapređenje postojećih ili razvoj novih proizvoda/usluga ili procesa u poslovanju.

Ukupan raspoloživi iznos za sufinansiranje konsultantskih usluga za ovaj javni poziv je 100.000 KM. Maksimalan pojedinačni iznos sufinansiranja iz vaučer programa iznosi 14.000 KM, dok je minimalni iznos 5.000,00 KM. Podnosioci prijava su dužni obezbijediti sufinansiranje predloženih konsultantskih usluga iz sopstvenih izvora, u skladu sa navedenim u Uputstvu.

Javni poziv sa Uputstvom za prijavu i pratećim obrascima dostupan je na: https://edabl.org/wp-content/uploads/2021/03/JP-vau%C4%8Der-program-BD.pdf.

Javni pozivi su raspisani u okviru projekta „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“, koji finansira Švedska.


1


ODRŽAN SASTANAK S PREDSTAVNICIMA PRIVREDNE KOMORE BRČKO DISTRIKTA BIH I UDRUŽENJA POSLODAVACA BRČKO DISTRIKTA BIH
Brčko, 30.3.2021.godine

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić, njegov zamjenik Anto Domić i glavni koordinator Vlade Željko Antić održali su danas sastanak s predstavnicima Privredne komore Brčko distrikta BiH i Udruženjem poslodavaca Brčko distrikta BiH i razgovarali o važnim i aktuelnim privrednim temama kao što je revitalizacija pozitivnog privrednog ambijenta, pomoć privredi i rad organa preko kojih se realizuju aktivnosti u privredi.

Na sastanku se razgovaralo i o nastaloj krizi u privredi izazvanoj korona virusom gdje su predstavnici Udruženja poslodavaca i Privredne komore istakli važnost pomoći od strane Vlade, ali i važnost zajedničkog djelovanja i češćeg dijaloga s ciljem prevazilaženja problema u privrednom sektoru.

Predstavnici Privredne komore naglasili su da će nastaviti raditi u interesu privrede kako bi se sačuvala radna mjesta, kako su istakli, posebno u vremenu pandemije kada je većina malih i srednjih preduzeća ugrožena.

Na sastanku razgovaralo se i o problemu deficitarnih zanimanja u školama, o poljoprivredi, projektu „Luka Brčko“ koji je u realizaciji, programu samozapošljavanja te drugim važnim kapitalnim projektima koji su značajni za ovu lokalnu zajednicu.

Predstavnici izvršne vlasti na kraju razgovora kazali su da Vlada daje napore na rješavanju problema u privredi i da će se raditi na tome da se prihvate i zahtjevi da se aktivnije uključe i Privredna komora i Udruženje poslodavaca kako bi zajedno došli do stvaranja što kvalitetnijeg poslovnog ambijenta.

Izvor: Vlada Brčko distrikta BIH

1


POZIV ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA USAID-u

Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID-a) poziva sve zainteresovane i kvalifikovane organizacije da dostave svoje projektne prijedloge za podršku putem bespovratnih sredstava kako je detaljnije navedeno u nastavku.

Datum izdavanja: 17-3-2021.
Datum zatvaranja: 14-4-2021.
 
Ukupni iznos potencijalnih dodijeljenih sredstava: USD 350.000
Procijenjeni broj dodijeljenih ugovora: 10
Maksimalni iznos po ugovoru: USD 70.000

WHAM je objavio javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za podršku trening centrima koji rade obuku malih i srednjih preduzeća iz sektora metala, drveta, tekstila/obuće ili IKT-a orijentisanih prema proširenju proizvodnih kapaciteta, dostizanju novih tržišta i otvaranja novih radnih mjesta.

Objavljeni javni poziv je fokusiran na osposobljavanje radne snage.

Za kompletnu dokumentaciju posjetite web stranicu http://www.whambih.org/.
  

WHAM tim takođe organizuje Microsoft Teams webinare za prezentaciju javnog poziva.

1. srijeda 24.3.2021 u 14 sati

2. srijeda 31.3.2021 u 14 sati

Rok za dostavu aplikacija je 18:00 časova po lokalnom vremenu 14.4.2021. godine.

Sva eventualna pitanja o procesu i proceduri prijave molimo da pošaljete putem emaila na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 


NOVA NAREDBA ŠTABA ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE BRČKO DISTRIKTA BIH
Brčko, 29.03.2021. godine

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH,komandant Štaba gradonačelnik Brčko distrikta BIH je dana 26.03.2021. godine na održanoj 92. telefonskoj sjednici donio na osnovu prijedloga Kriznog štaba u zdravstvu, a zbog drastičnog povećanja broja zaraženih lica korona virusom na prostoru Brčko distrikta BiH, te generalnog pogoršanja epidemiološke situacije novu Naredbu.

Izvor: Vlada Brčko distrikta BIH

docxNaredba - policijski sat_bos.doc  


POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI IZMEĐU VLADINIH I NEVLADINIH AKTERA U OBLASTI OBRAZOVANJA ODRASLIH U BRČKO DISTRIKTU BIH
Brčko, 22.03.2021. godine

18.03.2021. godine je potpisan Memorandum o saradnji između vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Brčko distriktu BiH.

Memorandum o saradnji je postignut radi jačanja partnerstva javnog, privatnog i civilnog sektora u razvoju vještina odraslih osoba, što je ključno za uspjeh u implementaciji politika i napora svih aktera u oblasti cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih.

Obrazovanje odraslih podrazumijeva partnersku djelatnost i zajedničku odgovornost različitih aktera: vlasti, poslodavaca i zaposlenih, privrednih i stručnih asocijacija, udruženja, obrazovnih institucija i pojedinaca. S tim u vezi, lokalno partnerstvo predstavlja zajednički odgovor pomenutih aktera na izazove socijalno-ekonomskog razvoja i potrebe pojedinaca i preduzeća za znanjima i vještinama i osnovni mehanizam planiranja i razvoja stručnog obrazovanja i obuke odraslih.

Potpisinice Memoranduma o saradnji u Brčko distriktu BiH su: Vlada Brčko distrikta BiH: Odjeljenje za obrazovanje i Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu; Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH; Udruženje poslodavaca Brčko distrikta BiH; Privredna komora Brčko distrikta BiH; Omladinski centar 'Vermont' i Centar za obrazovanje odraslih 'Hartmann & Mayer'.

Na događaju su prezentovane planirane aktivnosti za 2021. godinu koje će se realizovati u okviru projekta “Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Brčko Distriktu BiH”, a ključna aktivnost je izrada Akcionog plana na polju obrazovanja odraslih u Brčko distriktu BiH.

Udruženje ALDI u saradnji sa DVV International – Ured za BiH i Odjeljenjem za obrazovanje pri Vladi Brčko distrikta BiH realizuje projekat “Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Brčko Distriktu BiH”, uz finansijsku podršku Ministarstva za privrednu saradnju i razvoj SR Njemačke.

11


Objavljen javni poziv za dostavljanje prijava za uvođenje inovacija u MSP sa područja Brčko distrikta BiH
Brčko, 10.03.2021. godine

Eda – Agencija za razvoj preduzeća je u saradnji sa Odjeljenjem za privredni razvoj, sport i kulturu Brčko distrikta BiH, u okviru projekta SBA u BiH, raspisala javni poziv za dostavljanje prijava za uvođenje inovacija u MSP sa područja Brčko distrikta BiH.

Cilj javnog poziva je unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (MSP) sa područja Brčko distrikta BiH, kroz proces uvođenja inovacija koji obezbjeđuje unapređenje postojećih ili razvoj novih proizvoda/usluga ili procesa u poslovanju.

Ukupan raspoloživi iznos za sufinansiranje konsultantskih usluga za ovaj javni poziv je 100.000 KM. Maksimalan pojedinačni iznos sufinansiranja iz vaučer programa iznosi 14.000 KM, dok je minimalni iznos 5.000 KM. Podnosioci prijava su dužni obezbijediti sufinansiranje predloženih konsultantskih usluga iz sopstvenih izvora, u skladu sa navedenim u Uputstvu.

Izbor korisnika će se vršiti prema redoslijedu dostavljanja prijava, do utroška raspoloživih sredstava, s tim da je krajnji rok za dostavljanje prijava 15.4.2021. godine, do 15 časova.

Javni poziv sa Uputstvom za prijavu i pratećim obrascima dostupan je na: https://edabl.org/wp-content/uploads/2021/03/JP-vau%C4%8Der-program-BD.pdf

Projekat „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“, finansira Švedska.


JAVNI POZIV ZA PROJEKTE CHALLENGE FONDA
Brčko, 20.01.2021. godine

Privredni subjekti sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske po šesti put mogu aplicirati za bespovratna sredstva iz Challenge fonda. Javni poziv otvoren je do 12. februara/veljače 2021. godine do 16:00 sati.

Raspoloživi fond za ovaj poziv je oko 420.000 EUR. Sredstva su namijenjena privrednim subjektima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrovani najmanje šest mjeseci, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000 eura, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih preduzeća do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 eura. Aplikanti moraju obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta, čija realizacija ne može biti kraća od 3 mjeseca niti duža od 6 mjeseci.

Sve pristigle prijave biće ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterijuma - inovativnost, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist. Prilikom evaluacije, prednost imaju vlastite inovacije privrednih subjekata u odnosu na nabavku gotovog inovativnog rješenja proizvoda ili nabavljene tehnologije, koje će doprinijeti razvoju novog proizvoda, usluge ili procesa na tržištu, te imati širu društvenu korist.

Prijave na ovaj poziv moraju biti podnesene isključivo u elektronskoj formi na sajtu www.c2c.ba u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Vodič/Smjernice za aplikante. Ovaj dokument je sastavni dio Aplikacionog paketa kojeg možete preuzeti na ovom linku.


JAVNI POZIV ZA POMOĆ PRIVREDNIM SUBJEKTIMA KOJIMA JE ZABRANJEN RAD ZBOG PANDEMIJE
Brčko, 15.12.2020. godine

Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH objavilo je Javni poziv za raspodjelu novčanih sredstava u skladu s Programom mjera za pomoć privrednim subjektima u Brčko distriktu BiH u vezi sa zabranom rada, zbog pandemije izazvane korona virusom.

Javni poziv ostaje otvoren do 31.12.2020. godine do 12:00 sati.

Izvor: Vlada Brčko distrikta BIH

docx2020-12-31-Javni_poziv_za_raspodjelu_novcanih_sredstava_u_skladu_sa_Programom_mjera 

docx2020-12-31-Prijava_po_javnom_pozivu 


JAVNI POZIV RAZVOJNO GARANTNOG FONDA BRČKO DISTRIKTA BIH
Brčko, 08.12.2020. godine

Razvojno garantni fond Brčko distrikta BIH je raspisao Javni poziv za subvencionisanje dijela kamata za kredite preduzećima, preduzetnicima i nosiocioma poljoprivrednih gazdinstava na području Brčko distrikta BIH za 2019. godinu.

Javni poziv je raspisan 08.12.2020. godine i ostaje otvoren do 22.01.2021. godine.
Tekst Javnog poziva, Zahtjevi te ostala potrebna dokumentacija se nalaze na web stranici Razvojno garantnog fonda Brčko distrikta BIH: https://rgfbd.com/


POZIV ZA DOSTAVLJANJE KOMENTARA NA NACRT STRATEGIJE RAZVOJA BRČKO DISTRIKTA BIH ZA PERIOD 2021-2027 GODINE
Brčko, 22.10.2020. godine

Pozivaju se sugrađani, poslovni ljudi, predstavnici javnog, privatnog i nevladinog sektora, nezaposleni i zaposleni, učenici i studenti, iseljenici i svi ostali zainteresovani za razvoj Brčko distrikta BiH da pročitaju Nacrt strategije razvoja Brčko distrikta BiH za period 2021–2027. godine.

Strategija razvoja Brčko distrikta BiH za period 2021–2027. godine predstavlja osnov za izradu svih drugih sektorskih strategija na osnovu kojih se dalje izrađuju strateški planovi, program javnih investicija, mjere ekonomske politike, Dokument okvirnog budžeta i budžeta Brčko distrikta BiH. Pored navedenog, Strategija razvoja Brčko distrikta BiH za period 2021–2027. godine predstavlja i osnov za izradu programa rada Vlade Brčko distrikta BiH.

Nacrt strategije razvoja Brčko distrikta BiH za period 2021–2027. godinu možete preuzeti na ovom linku http://vlada.bdcentral.net/content/DownloadAttachment/?id=19bde229-3182-4839-968b-ebe2ccfde92e&langTag=bs

Svoje eventualne primjedbe i sugestije dostavite najkasnije do 21. 11. 2020. godine, lično u zgradu Vlade Brčko distrikta BiH, Sekretarijat Vlade Brčko distrikta BiH, Sektor za opće poslove i strateško planiranje – Bulevar mira 1, šalter broj 6 ili 7 ili putem pošte na adresu:

Vlada Brčko distrikta BiH, Sekretarijat Vlade Brčko distrikta BiH, Sektor za opće poslove i strateško planiranje – Bulevar mira 1 ili na e-mail Oliveru Gušiću, predsjedniku Odbora za razvoj, operativnog tijela za provođenje procesa izrade i provedbu Strategije razvoja Brčko distrikta BiH do 2027. godine, Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i e-mail Almiri Čolaković, zamjenici predsjednika Odbora Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Izvor: Vlada Brčko distrikta BIH

 


OBJAVLJEN JAVNI POZIV POSLODAVCIMA ZA ZAPOŠLJAVANJE NEZAPOSLENIH LICA IZ KATEGORIJE TEŽE ZAPOŠLJIVIH SA AKTIVNE EVIDENCIJE ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE BRČKO DISTRIKTA BIH ZA 2020. GODINU
Brčko, 04.09.2020. godine

Cilj ovog Javnog poziva je stvaranje uslova za odlazak u penziju lica starije životne dobi, dugoročnost u zapošljavanju lica starije životne dobi, povećanje socijalne uključenosti i zapošljavanja osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata, podrška zapošljavanju djece poginulih boraca i RVI, omogućavanje sticanja prvog radnog iskustva, smanjenje odliva nezaposlenih mladih osoba usljed odlaska u inostranstvo podrškom zapošljavanja kroz sufinansiranje bruto plate/a.

Poziv ostaje otvoren od 04.09.2020.godine, do 18.09.2020. godine.

Javni poziv, prijavu i zahtjev možete preuzeti na linku Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BIH
https://www.zzzbrcko.org/index.php/saopstenja2016/2993-javni-poziv-poslodavcima-za-zaposljavanje-nezaposlenih-lica-iz-kategorije-teze-zaposljivih-sa-aktivne-evidencije-zavoda-za-zaposljavanje-brcko-distrikta-bih-za-2020-godinu


ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA UDRUŽENJA POSLODAVACA BRČKO DISTRIKTA BIH I IMENOVANO NOVO RUKOVODSTVO

Dana 16.07.2020.godine u 12:00 sati, u prostorijama Omladinskog centra Brčko distrikta BIH održana je redovna sjednica Skupštine Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH na kojoj su usvojeni, Izvještaj o radu Udruženja poslodavaca za 2019. godinu, završni račun i Izvještaj o finansijskom poslovanju Udruženja za 2019. godinu, te usvojeni je novi Program rada i Finansijski plan Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BIH za 2020. godinu.

Prilikom usvajanja novog Programa rada Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BIH za 2020. godinu, Skupština je usvojila i zaključak da svi privredni subjekti u Brčko distriktu BiH u narednom periodu do polovine augusta mjeseca 2020. godine mogu dostaviti Udruženju poslodavaca Brčko distrikta BIH svoje konkretne poteškoće i probleme sa kojima se poslodavci susreću u redovnom poslovanju kao i prijedloge za njihovo rješavanje, a sve sa ciljem održavanja kasnijeg okruglog stola sa većim brojem učesnika na temu stanja u privredi Brčko distrikta.

Važno je istaći da je ovogodišnja skupština Udruženja poslodavaca bila i izborna skupština na kojoj je imenovano novo rukovodstvo Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BIH, tako da je za predsjednika Skupštine Udruženja poslodavaca, imenovan g-din Radoslav Subotić, a za zamjenika predsjednika Skupštine g-din Raif Čolić, dok je za predsjednika Upravnog odbora Udruženja imenovan je g-din Ševal Suljkanović, a g-din Sreten Bogićević i g-din Tihomir Antunović imenovani su za zamjenike predsjednika Upravnog odbora Udruženja.

Pored imenovanog rukovodstva Upravnog odbora, za punopravne članove istog tijela imenovani su: Jelenko Ilić (DOO „JELEN“ Brčko), Nedžad Ramić (DOO „CONRAM“ Brčko), Niko Sadrić (DOO „ANTUNOVIĆ“ Brčko), Amrudin Ljuca (DOO „OGLAVINA“ Brčko), Milijan Mirković (DOO „TERMOELEKTRO“ Brčko) i Dragan Jelisić (JP „KOMUNALNO BRČKO“ DOO Brčko).

11


OBAVJEŠTENJE ODJELJENJA ZA PRIVREDNI RAZVOJ, SPORT I KULTURU ZA PRIVREDNE SUBJEKTE O PRODUŽENJU ROKA ZA PREDAJU PRIJAVA
Brčko, 25.06.2020. godine

Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BIH obavještava privredne subjekte, da obzirom da 26. 06. 2020. godine u 12.00 sati ističe rok za predaju prijava po Javnom pozivu za raspodjelu novčanih sredstava u skladu sa Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih stanjem prirodne nesreće zbog COVID-19 u Brčko distriktu BIH za mjesec april 2020. godine i da je Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu od poreznih uprava entiteta dobilo obavijest da zbog velikog broja pristiglih zahtjeva nisu u mogućnosti da do ovog roka izdaju tražena uvjerenja/potvrde, Odjeljenje obavještava da možete predati Vaše prijave i bez ove potvrde (s tim da u prijavu stavite napomenu da ste predali zahtjev za ovo uvjerenje/potvrdu ali da još uvijek niste dobili istu).

Kada dobijete uvjerenje/potvrdu istu treba da donesete u Odjeljenje i pozovete se na broj prijave kako bi mogli kompletirati Vašu prijavu. S obzirom da je Odjeljenje produžilo rok za predaju prijava po javnom pozivu do 10. jula 2020. godine do 12.00 sati, do tog roka ćete moći kompletirati Vašu prijavu.

Izvor: Vlada Brčko distrikta BIH

docx2020-07-10-Izmjena_javnog_poziva 


Poziv za dostavu projektnih prijedloga
Brčko, 19.06.2020. godine

Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID-a) poziva sve zainteresovane i kvalifikovane organizacije da dostave svoje projektne prijedloge za podršku putem bespovratnih sredstava kako je detaljnije navedeno u nastavku:

Datum izdavanja: 5-6-2020.
Datum zatvaranja: 29-6-2020.

Ukupni iznos potencijalnih dodijeljenih sredstava: USD 350.000
Procijenjeni broj dodijeljenih ugovora: 10
Maksimalni iznos po ugovoru: USD 70.000

WHAM je objavio javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za podršku trening centrima koji rade obuku malih i srednjih preduzeća iz sektora metala, drveta, tekstila/obuće ili IKT-a orijentisanih prema proširenju proizvodnih kapaciteta, dostizanju novih tržišta i otvaranja novih radnih mjesta. Objavljeni javni poziv je fokusiran na osposobljavanje radne snage.

Za kompletnu dokumentaciju posjetite web stranicu http://www.whambih.org/. Ukoliko želite da saznate više informacija o ovom javnom pozivu, možete prisustvovati online webinaru koji se organizuje sa ciljem predstavljanja javnog poziva i odgovora na vaša pitanja.

Webinar prezentacijama možete pristupiti:

Pridruži se webinaru četvrtak 18.6. u 10:00

Pridruži se webinaru četvrtak 25.6. u 10:00

Ako želite da vam održe predstavljanje javnog poziva samo za vas, stupite u kontakt putem Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. emaila.

Rok za dostavu aplikacija je 16:00 časova po lokalnom vremenu 29.6.2020. godine.

Javni poziv će biti zatvoren ranije ako se dodjele sva odobrena sredstva.Sva eventualna pitanja o procesu i proceduri prijave možete da pošaljete putem emaila na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 


Javni poziv za raspodjelu novčanih sredstava u skladu sa Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih stanjem prirodne nesreće zbog COVID-19 u BD BIH za april 2020.g.
Brčko, 09.06.2020. godine

Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH raspisalo je javni poziv za raspodjelu novčanih sredstava u skladu sa Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih stanjem prirodne nesreće zbog COVID-19 u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine za mjesec april 2020. godine.

Javni poziv ostaje otvoren do 26. juna (petak) 2020. godine do 12.00 sati.

Prijave za učešće u programu se dostavljaju u zatvorenoj koverti putem protokola Vlade Brčko distrikta BiH Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu (šalter broj 9) ili putem pošte.

Javni poziv i prijavu možete preuzeti na službenoj stranici Vlade Brčko distrikta BiH http://www.vlada.bdcentral.net/Publication/Read/objavljen-javni-poziv-za-raspodjelu-novcanih-sredstava-za-privredu-za-april

Izvor: Vlada Brčko distrikta BIH